Usunięcie konta
Bardzo poważnie traktujemy prośby o usunięcie konta i oferujemy różne opcje zależnie od rodzaju usunięcia konta, którego potrzebujesz.
[PC/Mobile] Usunięcie w grze (nieodwracalne)
Usunięcie zgodne z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych (RODO, prawo Unii Europejskiej)
Chcesz założyć nowe konto Gems of War
Jeśli chcesz usunąć stare konto, ponieważ chcesz założyć nowe konto Gems of War, najprostszą opcją jest po prostu założenie nowego konta i porzucenie starego bez jego usuwania.
Na Androidzie, iOS i Amazonie możesz założyć nowe konto Gems of War, po prostu instalując grę ponownie i wybierając rozpoczęcie nowego konta, gdy otworzysz grę ponownie po raz pierwszy.
Na Steam otwórz grę i naciśnij Shift oraz 6 na klawiaturze, gdy pojawi się pasek ładowania, aby usunąć dane konta.
Na Xbox, PlayStation i Nintendo Switch najszybszym sposobem na rozpoczęcie nowej gry jest utworzenie nowego profilu na konsoli i użycie osobnego konta Xbox Live, PSN lub Nintendo Online do zalogowania się.
Jeśli chcesz ponownie użyć zarejestrowanego adresu e-mail ze starego konta (Android, iOS, Amazon lub Steam) na nowym koncie Gems of War, musisz skontaktować się z pomocą techniczną.
Ponieważ Gems of War nie zawiera treści, których nie można zdobyć później w trakcie gry, a faza samouczka trwa do poziomu 100, unikamy czyszczenia kont, które nie zrobiły wystarczających postępów w grze lub zostały dopiero utworzone.
Jeśli chcesz skorzystać z bardziej kompleksowej opcji, czytaj dalej.
[PC/Mobile] Usunięcie konta w grze: Całkowicie nieodwracalne
W grze dostępna jest opcja całkowitego usunięcia konta dla graczy na platformach Steam, Android i iOS. Można ją znaleźć w menu Ustawienia. Usunięcie to jest zgodne z RODO po 20-dniowym okresie na zmianę decyzji.
Jeśli chcesz natychmiastowego usunięcia zgodnego z RODO, zobacz poniższą sekcję zatytułowaną Usunięcie zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych (RODO) (prawo Unii Europejskiej i Wielkiej Brytanii).
Aby znaleźć opcję usunięcia w grze, otwórz menu Ustawienia na Mapie świata i wybierz kartę Konto.
Po otwarciu karty Konto będzie można znaleźć nowy przycisk „Usuń konto” w prawym dolnym rogu.

Po naciśnięciu przycisku „Usuń konto” pojawi się ekran potwierdzenia.

Po potwierdzeniu prośby o usunięcie konta uruchomiony zostanie 20-dniowy licznik, po którego zakończeniu nastąpi usunięcie.

Po uruchomieniu tego 20-dniowego licznika po każdym dziennym resecie otrzymasz wyskakujący komunikat przypominający, ile dni pozostało do usunięcia konta.
Jeśli zmienisz zdanie i zdecydujesz, że nie chcesz już usuwać konta, możesz zatrzymać usuwanie konta, przechodząc do karty Konto w menu Ustawienia i ponownie naciskając przycisk „Usuń konto”. Pojawi się wtedy ekran potwierdzenia umożliwiający zatrzymanie odliczania.

Po zakończeniu 20-dniowego odliczania gra usunie Twoje konto z serwera gry. Usunięcie konta obejmie także wszelkie dokonane zakupy, więc upewnij się przed podjęciem decyzji o usunięciu konta.
Usunięcie zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych (RODO) (prawo Unii Europejskiej i Wielkiej Brytanii)
Jeśli znajdujesz się w kraju Unii Europejskiej lub w Wielkiej Brytanii i chcesz, aby Twoje konto zostało usunięte zgodnie z RODO, skontaktuj się z pomocą techniczną, aby złożyć taką prośbę.
Całkowicie usuniemy Twoje konto gry i powiązane dane zgodnie z wytycznymi RODO.
Twojego konta gry nie będzie można w żaden sposób odzyskać, w tym zakupów VIP. Wszelkie dokonane zakupy staną się nieodzyskiwalne i nie będzie można ich przenieść.
Obejmuje usunięcie konta pomocy technicznej, dzienników gry, danych analitycznych i innych danych powiązanych z Twoim kontem.
Jeśli chcesz skorzystać z tej opcji, podczas kontaktu z pomocą techniczną potwierdź poniższe informacje, abyśmy mogli również usunąć te konta:
Adresy e-mail wszelkich posiadanych przez Ciebie kont Freshdesk/kont pomocy technicznej
Adres e-mail i nazwę użytkownika Twojego konta na forum
Wszelkie inne konta w grze, które chcesz usunąć